PRVI ELEKTRIČNI MIHOLJAČKI AUTO admin 19. veljače 2019.

PRVI ELEKTRIČNI MIHOLJAČKI AUTO

IMG 0953

Jedna od ključnih mjera poticanja energetske učinkovitosti u prometu je poticanje korištenja hibridnih i električnih vozila. Prema podacima Energetskog instituta Hrvoje Požar, emisije CO2 u ukupnom domaćem prometu iznose oko 5,6 milijuna tona, od čega na cestovni promet otpada gotovo 3 milijuna tona.

            Miholjački vodovod d.o.o., D. Miholjac postao je ponosni vlasnik električnog automobila Renault Kangoo Z.E. Novi Kangoo Z.E. omogućuje vožnju na udaljenosti od 200 km sa jednim punjenjem. To je najbolji domet vožnje na tržištu malih teretnih automobila.

            Eko vožnja prepoznata je kao jedna od najučinkovitijih mjera za poticanje energetske učinkovitosti u prometu na razini Europske unije.

Razlozi kupnje električnog automobila su višestruki: nemaju emisije štetnih plinova u atmosferu, odnosno njihovim korištenjem smanjuje se štetan utjecaj na okoliš, njihovim korištenjem se smanjuje potrošnja fosilnih goriva (neobnovljivih izvora energije), podrazumijevaju smanjenje troškova održavanja te veću sigurnost u prometu, manje je porezno opterećenje, smanjuje se zagađenost okoliša bukom (procjenjuje se da gotovo 20 % stanovnika EU pati od buke čije se razine smatraju neprihvatljivima,) doprinose društveno odgovornom poslovanju odnosno održivom razvoju.

Mislimo, stvarajmo i čuvajmo zeleno svaki dan u godini!

Skip to content